Uvjeti prodaje

1. Podaci o prodajnom mjestu

Novel centar d.o.o. za trgovinu i usluge
Kolarova 9, Zagreb
Trgovački sud u Zagrebu. Temeljni kapital  20.000,00 uplaćen u cijelosti.
MBS 080353552
direktor Ivica Majnarić
Zagrebačka banka d.d. Zagreb   IBAN  HR0623600001101374734
OIB   58059783044
PDV ID  HR58059783044

2. Općenito

Internetska stranica www.novelcentar.hr u vlasništvu je trgovačkog društva Novel Centar d.o.o., Zagreb, Kolarova 9, OIB: 58059783044. Ovi Uvjeti kupnje dio su obveze Prodavatelja sukladno odredbama Zakona o zaštiti potrošača, te služe tome da Kupac prije nego sklopi ugovor na daljinu bude na jasan i razumljiv način obaviješten o nizu okolnosti bitnih za zaključenje, izvršavanje, raskid ugovora, a sve sukladno zakonskom uređenju.

Pojam Prodavatelj odnosi se dakle na trgovačko društvo Novel Centar d.o.o., Zagreb, Kolarova 9, OIB: 58059783044,
T: 01 2330 640, E: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite., W: www.novelcentar.hr. EU VAT ID: HR58059783044

Pojam Kupca odnose se i na klasičnog potrošača, fizičku osobu koja izvan bilo kakve djelatnosti naruči i plati bilo koji proizvod posredstvom usluga web trgovine prisutnih na web stranici Prodavatelja, ali i na kupce obrtnike, trgovce pojedince i fizičke osobe koje obavljaju poslovne djelatnosti, a koji su zaštićeni odredbama Zakona o zaštiti potrošača samo ako kupuju proizvode nevezano za svoje poslovne djelatnosti, te na sve ostale kupce primjerice pravne osobe.

Prodavatelj prodajom putem Internet stranice www.novelcentar.hr nastupa u svoje ime. Uvjeti kupnje čine dio ugovora sklopljenog na daljinu zajedno sa specifikacijama i cijenom/ama kupljenog/ih proizvoda, te će se prije potvrđivanja narudžbe za kupnju pojedinog proizvoda od Kupca tražiti da iste prihvati/izjavi da je sa istima upoznat/suglasan.

Prodavatelj zadržava pravo izmjene uvjeta u svako vrijeme, s tim da navedene izmjene stupaju na snagu nakon objave na ovim internet stranicama.

Kada Kupac potvrdi i izvrši narudžbu ugovor je sklopljen, te će Prodavatelj o činjenici sklapanja ugovora odmah e-mail porukom obavijestiti da je ugovor sklopljen. Za valjano sklopljeni ugovor potrebno je da je Kupac osoba koja ima potpunu poslovnu sposobnost. Kupac odgovara za potpunost i istinitost unesenih podataka prilikom registracije. Uvjeti kupnje podijeljeni su u niže razvrstane kategorije/informacije.

Sve narudžbe naručene putem webshopa neće se dodatno provjeravati nego će biti poslane nakon zaprimanja, sam proces slanja je automatiziran te sustav nije u mogućnosti prepoznati zahtjev za dodatnom provjerom.

Pristup na internetske stranice www.novelcentar.hr ponekad može biti nedostupan zbog radova, održavanja ili uvođenja novih sadržaja, te u slučajevima nepredviđenih okolnosti koje su izvan kontrole Prodavatelja, koje će Prodavatelj nastojati otkloniti u najkraćem mogućem roku.

3. Glavna obilježja robe

Glavna obilježja robe: proizvodi su prikazani opisno i fotografijama, te su podaci o istima sačinjeni temeljem baze podataka Prodavatelja.

Fotografije proizvoda su ilustrativne prirode, te ne moraju uvijek i u svim detaljima odgovarati proizvodima koji su predmet narudžbe. Prodavatelj posebno ističe da vizualni identitet proizvoda prikazan na fotografiji ne mora odgovarati izgledu proizvoda u stvarnosti, pogotovo obzirom na postavke monitora na računalu kupca, razlike u percepciji boja kako ih Kupac vidi na zaslonu i sl. U slučaju gore navedenog nesklada između proizvoda prikazanog na fotografiji i isporučenog proizvoda ne radi se o nedostatku proizvoda.

Podaci o proizvodima (opis proizvoda, cijena i dr.) prikazani na web stranici www.novelcentar.hr podložni su bugovima, nepravilnostima u radu aplikacije, drugim tehničkim nepravilnostima, tipografskim pogreškama i sl. U slučaju očitih pogrešaka ili neispravnosti u pogledu podataka o proizvodima prikazanih na www.novelcentar.hr Prodavatelj zadržava pravo jednostrano raskinuti ugovor.

Predmet narudžbe mogu biti samo proizvodi za koje je u narudžbi naznačeno da su raspoloživi i dostupni. Zbog velikog broja narudžbi koje se istovremeno predaju na www.novelcentar.hr, može se dogoditi da informacija o raspoloživosti proizvoda ne bude istovjetna sa stanjem u skladištu.

Ukoliko naručeni proizvod nije raspoloživ na skladištu, Prodavatelj će obavijestiti Kupca da proizvod trenutno nije raspoloživ, roku u kojem je proizvod raspoloživ, dogovoriti novi rok isporuke po potrebi, te ujedno ponuditi mogućnost kupnje alternativnog proizvoda koji je raspoloživ za isporuku i koji je po svojim karakteristikama najbliži proizvodu koji nije moguće isporučiti. U slučaju potpune nemogućnosti isporuke naručenog i plaćenog proizvoda, Prodavatelj će izvršiti povrat svih sredstava.

4. Cijena proizvoda

Cijene istaknute na web stranici www.novelcentar.hr izražene su u eurima. Trošak PDV-a je uračunat u cijenu proizvoda. U cijene proizvoda nisu uključeni troškovi dostave iz razloga što se isti posebno plaćaju, a sve sukladno uvjetima i na način kako je to naznačeno ovim Uvjetima kupnje. Prije potvrde narudžbe odvojeno je iskazana cijena proizvoda, cijena dostave ako je naplatna, cijena PDV-a, te konačna cijena kako bi Kupac imao uvid u konačnu cijenu koju plaća za naručenu uslugu kupnje. U slučaju plaćanja e-bankingom i općom uplatnicom, troškovi uplate i/ili međubankarske transakcije nisu uključeni u cijenu.

VAŽNO: Svaka kartična transakcija (debitne i kreditne kartice) podložna je provjeri od strane tvrtke Novel Centar d.o.o., u trajanju od jednog do tri radna dana.

5. Dostupnost proizvoda i usluge internetske trgovine

Tvrtka Novel Centar zadržava pravo u bilo kojem trenutku iz prodaje povući bilo koji proizvod. U takvim slučajevima, tvrtka Novel Centar Kupcu neisporučenog, a plaćenog proizvoda, odnosno plaćene usluge, vraća puni iznos novca za one proizvode koji više nisu u ponudi, odnosno za one usluge koje su plaćene, a nisu izvršene, neovisno o razlogu povlačenja proizvoda iz prodaje, odnosno neizvršenja usluge. Također, tvrtka Novel Centar zadržava pravo promijeniti, pravovremeno obustaviti ili prekinuti pružanje usluge internetske trgovine.

6. Dostava i preuzimanje

Načini dostave: Slanje kurirskom službom, Osobno preuzimanje

Slanje kurirskom službom

Narudžbe se isporučuju u najbržem mogućem roku ovisno o dostupnosti željenog artikla. U slučaju blagdana i državnih praznika vrijeme slanja te dostava paketa se prebacuje na prvi slijedeći radni dan.  U slučaju da zbog neplaniranih okolnosti nismo u mogućnosti dostaviti proizvod, Kupac će o tome biti pravovremeno obaviješten.

Naručene proizvode šaljemo dostavnom službom. Cijena dostave te dodatnih troškova kupljenih proizvoda je uključena u konačnu cijenu narudžbe, trošak dostave plaća Kupac. Ukoliko Kupac ne preuzme naručene proizvode trošak povrata do prodajnog mjesta i eventualnog ponovnog slanja snosi Kupac.

Nastojimo sve naručene proizvode spakirati zajedno i poslati kao jedan paket. Ukoliko je iz nekog posebnopg razloga potrebna nadoplata troškova dostave, Kupac će o tome biti pravovremeno obaviješten. Naručeni proizvodi pakiraju se na način da tijekom uobičajene manipulacije ne budu oštećeni. Prilikom preuzimanja Kupac je dužan provjeriti stanje pošiljke te u slučaju oštećenja odmah reklamirati proizvod dostavljaču. Prodavatelj se odriče svake odgovornosti u vezi oštećenja koja mogu nastati tijekom dostave.

Osobno preuzimanje

Narudžbu možete preuzeti u našoj poslovnici svakim radnim danom od 8-16 sati (Kolarova 9. 10000 Zagreb). Ukoiko niste primili obavijest da je Vaša narudžba spremna za preuzimanje molimo Vas da nas prije dolaska kontaktirate na telefon: 01/233 06 40 ili na mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

7. Povrati i reklamacije

U skladu s odredbama članka 72. Zakona o zaštiti potrošača, Kupac može, ne navodeći za to razlog, raskinuti ugovor o kupnji u roku od 14 dana od dana primitka kupljenih proizvoda, te zahtijevati povrat sredstava od Prodavatelja. Reklamacije se upućuju na email Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Kod neoštećenog i uredno primljenog proizvoda koji biste željeli zamijeniti zbog neodgovarajuće boje, materijala i slično, Kupac je dužan pokriti sve troškove dostave. Kupac je, u svim slučajevima kada vrši povrat proizvoda po bilo kojoj osnovi, proizvod koji vraća Prodavatelju dužan vratiti u originalnoj ambalaži, kompletan sa svim pripadajućim dijelovima. Ukoliko je proizvod koji želite zamijeniti bez originalne ambalaže, raspakiran, potrgan ili na bilo koji način oštećen, reklamacija se neće uvažiti..

Nedostaci za koje Prodavatelj ne odgovara:

 • Prodavatelj ne odgovara za nedostatke ako su u trenutku sklapanja ugovora bili poznati Kupcu ili mu nisu mogli ostati nepoznati,
 • Za nedostatke koje je Kupac mogao lako opaziti ako je izjavio da stvar nema nikakve nedostatke ili da stvar ima određena svojstva ili odlike
 • Zbog mehaničkih oštećenja izazvanih krivnjom Kupca
 • U slučajevima neovlaštene dorade proizvoda ili zahvata na proizvodu od strane treće neovlaštene osobe.
 • Zbog kvarova nastalih višom silom (udar groma,požar,i dr )
 • Zbog oštećenja izazvanih nepravilnom montažom ili održavanjem
 • Nepravilnom upotrebom te izloženošću uređaja neuobičajenim ili ekstremnim uvjetima
 • Šteta uzrokovana čišćenjem neprikladnim sredstvima
 • Spajanje uređaja na izvore energije koji nisu propisani

Rok za reklamaciju je 24 sata od primitka pošiljke. U nekim slučajevima određene proizvode nije moguće vratiti ako su raspakirani.

Trošak dostave do našeg skladišta za proizvode koje vraćate ili mijenjate snosite samostalno (osobno, poštom ili dostavnom službom).

Reklamacije koje se šalju paketnom distribucijom moraju biti propisno zapakirane u kartonsku ambalažu. Sve reklamacije koje su neprikladno zapakirane i kod kojih je došlo do vidljivih mehaničkih oštećenja prilikom transporta vraćaju se pošiljatelju.

 

8. Politika privatnosti

https://www.novelcentar.hr/politika-privatnosti.html

 • Pregleda: 4083

Blog & Novosti

Prosinac 2023
Silhouette CAMEO®

Silhouette CAMEO® 5, Curio 2, Portrait 4

Novi, još bolji Graphtec Silhouette Cameo 5 , Curio 2 i Portrait 4

Opširnije

Rujan 2023
Digitalna bigalica

Digitalna bigalica

Opširnije: Programibilni uređaj za biganje / perforiranje.

Opširnije

Lipanj 2023
Auto Sheet

Auto Sheet Feeder A3 Plus

Graphtec Silhouette Auto Sheet Feeder A3 Plus je uvlakač za automatsko uvlačenje papira za...

Opširnije

Ožujak 2021
Xerox C8000W

Xerox C8000W - printer sa bijelom bojom

Mogućnost ispisa bijele boje kao podloge ili zahtijevi za ispis na tamnim podlogama danas nisu...

Opširnije

Prosinac 2020
NOVO! SILHOUETTE

NOVO! SILHOUETTE PORTRAIT® 3

Odličan rezač za osobnu upotrebu. Poput kućnog pisača, jednostavno se priključuje na računalo...

Opširnije

Prosinac 2020
Silhouette CAMEO®

Silhouette CAMEO® 4 Pro - najnoviji DIY kater

Novi, još širi Graphtec Silhouette Cameo 4 PRO!, 61cm širine (24-inch)

Opširnije

Prosinac 2019
NOVI Xerox®

NOVI Xerox® PrimeLink® C9065/C9070 Printer

Novi Xerox PrimeLink C9065/9070, nasljednik popularnog C60 modela vam omogućuje tisak na široku...

Opširnije

Prosinac 2019
Riso nova

Riso nova GL/FT serija

Riso ComColor serija kolornih uređaja je predviđena upravo za takve poslove u kojima se zahtjeva...

Obratite nam se s povjerenjem

telefonski na broj +385 1 233 96 40 ili prijavom na naš online obrazac!

 • Xerox dijelovi i potrošni

  Xerox toneri

  Xerox Full Service Maintenance Agreement (FSMA) je najisplativiji način održavanja Xerox opreme koji osigurava da je Vaš printer redovito servisiran i održavan originalnim Xerox dijelovima od strane ovlaštenog Xerox servisa. Xerox servisne dijelove i potrošni materijal naručujte isključivo od ovlaštenih Xerox distributera. Pazite da prilikom nabave servisnih dijelova i potrošnog materijala ne ugrađujete neprovjerene dijelove. Iako su cijene kineskih zamjenskih tonera, fusera, drumova i ostalog na eBay-u i sličnim stranicama vjerojatno povoljnjije daleko je veća mogućnost kvarova i problema sa ispisom i funkcioniranjem printera.

  Opširnije

 • POKRENITE VAŠ POSAO - Najam Xerox printera

  Xerox najam printeraXerox DC 250Xerox C560Xerox C60

  Opremite se Xerox printerom uz niža početna ulaganja. Fleksibilni uvjeti najma, bez dugoročnih obveza, uz minimalne mjesečne paušale... Kontaktirajte nas za više informacija o dostupnim Xerox uređajima i uvjetima najma.

  Opširnije

Kontaktirajte Novel Centar d.o.o.

Unesite Vaše ime i prezime.
Neispravan naziv tvrtke
Neispravna email adresa.
Neispravan broj.
Tražena usluga
Odaberite printer ili stroj.
Neispravan unos.
Upiši model printera ili stroja.
Unesi kod greške.
Obavezno uneite Naslov poruke.
Invalid Input
Neispravan unos.
Neispravna dototeka. Max 20 mb. Dopuštene ekstenzije .jpg, .pdf
Invalid Input

Zastupstva | Prodaja | Servis

 • Caslon Logo
 • Forever Logo
 • Grafcut Logo
 • Xerox Logo
 • Oki Logo
 • Silhouette Logo
 • Ideal Logo
 • Morgana logo
 • Plockmatic Logo
 • Riso Logo
 • Rhin O Tuff Logo
 • DPR logo
 • Intec Logo

  Uvjeti prodaje

  Pri plaćanju na našoj web trgovini koristite CorvusPay – napredni sustav za siguran prihvat platnih kartica putem interneta